U trendu

Mur sa Brnabić: Neophodno nastaviti traženje kompromisnog rešenja za Kosovo

Generalni direktor za politička pitanja britanskog Forin ofisa Ričard Mur izjavio je danas u Beogradu, u razgovoru s premijerkom Srbije Anom Brnabić, da je neophodno nastaviti napore na traženju načina da se dodje do kompromisnog rešenja za pitanje Kosova.

Brnabić i Mur su razgovarali o proširenju saradnje Srbije i Velike Britanije i o posledicama prekida dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je kazala da su uvodjenje taksi, formiranje kosovske vojske i usvajanje platforme o dijalogu potezi kojima Priština pokazuje da ne razmišlja o dijalogu i da odbacuje svaku mogućnost traženja kompromisnog rešenja, navodi se u saopštenju.

Ona je kazala i da ponašanje Prištine negativno utiče na život svih gradjana na Kosovu bez obzira na njihovu nacionalnost, ali i na stabilnost celog regiona. Dodala je da su potezi Prištine kontraproduktivni i izrazila nadu da će doći do adekvatnih pritisaka medjunarodne zajednice koji bi vodili ka ukidanju taksi i stvaranju uslova za nastavak dijaloga, stoji u saopštenju.

Brnabić je, kako se navodi, izrazila zahvalnost Velikoj Britaniji na spremnosti da i dalje, putem Fonda za dobru upravu, pomaže projekte koji se odnose na neophodne reforme koje će ubrzati proces evrointegracija.

Srpska premijerka je izrazila spremnost Srbije da posle Bregzita redefiniše i unapredi ekonomske odnose sa Velikom Britanijom, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.