U trendu

N. Jovanović: Opozicioni sporazum s narodom još jedna pevara

UŽICE – Neđa Jovanović, predsednik Gradskog odbora SPS Užica i narodni poslanik kritikovao je danas sporazum koji je deo opozicije ujedinjen u Savezu za Srbiju ponudio narodu ocenivši da je reč o još jednoj prevari građana Srbije.

„Karikaturalno i nakazno – tako se najkraće može oceniti sporazum koji je deo opozicije oličen u Savezu za Srbiju, ponudio narodu. Jasno je da to nije ponuda već po ko zna koji put pokušaj prevare građana Srbije lažnim obećanjima i virtuelnim pričama o boljoj Srbiji“, navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića dostavljenoj medijima.

Konstatuje da taj sporazum narodu nude isti oni „petooktobarci“ koji su 2000. godine najgrublje izneverili građane Srbije obećanjima koja nikada nisu ispunili.

Podseća da su I tada narodu obećali bolju Srbiju i besramno se poigrali sa narodom ostavljajući pustoš iza sebe – na stotine hiljada nezaposlenih zbog njihovih kriminalnih privatizacija i posledično ogromnog broja stečajeva.

Jovanović navodi da u tzv. sporazumu se prepoznaju iste floskule iz petooktobarskih promena o nezavisnom pravosuđu, na isti način se preti lustracijom. „Vrhunac njihovog licemerja je pozivanje na nezavisno sudstvo jer su isključivo protagonisti tobožnjeg sporazuma urušili temelje Pravosudnog sistema u Srbiji 2009 i 2010. godine. Vršili su eksperimente na živim ljudima, na sudijama i tužiocima pa je tako bez bilo kakvih kriterijuma iz sudova izbačeno na ulice više od 700 sudija među kojim veliki broj izuzetnih stručnjaka i profesionalci“, naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, monstruozni cilj je tako ostvaren potpunom političkom majorizacijom sudova i tužilaštava.

„Da imaju bar malo skrupula ne bi se usudili da pomenu pravosuđe. Ustavni sud na koji se takođe pozivaju je tada odreagovao i ovim dušebrižnicima za pravosuđe stavio do znanja da oni nemaju tapiju na sudovima i da sudije nisu njihove marionete, pa su nezakonito istera e sudije vraćene u sudove“, naveo je Jovanović i dodao da je jasno da skrupula, kako kaže, nemaju i to građani prepoznaju i nikada više neće dozvoliti novu prevaru, nikada više neće nasesti na lažne ponude motivisane ličnim interesima.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike