U trendu

Na samitu nije bilo konkretnih rešenja

Ministar unutraÅ¡njih poslova Srbije NebojÅ¡a Stefanović ocenio je danas da Srbija ne moÅŸe biti veoma zadovoljna Samitom o izbegličkoj krizi koji je odrÅŸan u Beču, jer nije čula konkretna reÅ¡enja.

Stefanović je za RTS rekao da je Srbija dobila ubedljivo najmanje novca od svih drÅŸava koje se nalaze u ovom delu Evrope i ukazala koliko je to malo i koliko čini i ulaÅŸe da migrantska kriza bude Å¡to manja.

„Nismo kukali, niti je premijer molio, ali smo ukazali koliko je to malo i koliko Srbija čini i ulaÅŸe da migrantska kriza bude Å¡to manja“, rekao je Stefanović.

On je naveo da je traşeno da se novac koji se dodeljuje ne daje samo nevladinom sektoru, zato što on ne učestvuje u upravljanju migrantskom krizom.

„Ne traÅŸimo novac za neke kojima je to postao biznis. Za nas migrantska kriza nije postala biznis, traÅŸimo novac za vojsku i policiju, drÅŸavne organe koji učestvuju u upravljanju migrantskim centrima, zaÅ¡titi granice i slično“, naglasio je ministar.

Stefanović je dodao da se premijer Aleksandar Vučić obratio učesnicima skupa na kojem je razgovarano vrlo otvoreno o poteškoćama koje imaju sve zemlje u mirantskoj krizi.

Prema rečima Stefanovića, sve zemlje su se sloÅŸile da je potrebna čvršća kontrola spoljne granice EU, zaÅ¡tita od ilegalnih prelazaka, ali i razmiÅ¡ljaju kako da se investira u zemlje porekla migranata.

Stefanović je bio član srpske delegacije na skupu koji je inicirao austrijski kancelar Kristijan Kern.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar