najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Na samitu nije bilo konkretnih rešenja

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocenio je danas da Srbija ne može biti veoma zadovoljna Samitom o izbegličkoj krizi koji je održan u Beču, jer nije čula konkretna rešenja.

Stefanović je za RTS rekao da je Srbija dobila ubedljivo najmanje novca od svih država koje se nalaze u ovom delu Evrope i ukazala koliko je to malo i koliko čini i ulaže da migrantska kriza bude što manja.

„Nismo kukali, niti je premijer molio, ali smo ukazali koliko je to malo i koliko Srbija čini i ulaže da migrantska kriza bude što manja“, rekao je Stefanović.

On je naveo da je traženo da se novac koji se dodeljuje ne daje samo nevladinom sektoru, zato što on ne učestvuje u upravljanju migrantskom krizom.

„Ne tražimo novac za neke kojima je to postao biznis. Za nas migrantska kriza nije postala biznis, tražimo novac za vojsku i policiju, državne organe koji učestvuju u upravljanju migrantskim centrima, zaštiti granice i slično“, naglasio je ministar.

Stefanović je dodao da se premijer Aleksandar Vučić obratio učesnicima skupa na kojem je razgovarano vrlo otvoreno o poteškoćama koje imaju sve zemlje u mirantskoj krizi.

Prema rečima Stefanovića, sve zemlje su se složile da je potrebna čvršća kontrola spoljne granice EU, zaštita od ilegalnih prelazaka, ali i razmišljaju kako da se investira u zemlje porekla migranata.

Stefanović je bio član srpske delegacije na skupu koji je inicirao austrijski kancelar Kristijan Kern.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike