U trendu

Na sastanku opozicije nije bilo reči o konkretnim kandidatima

Predsednik stranke Levica Srbije Borko Stefanović izjavio je danas da na sastanku nekoliko opozicionih lidera nije bilo reči o konkretnim imenima zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije, ali da je to bila tema.

„Bilo je govora, ali ne o imenima. Razgovarali smo o tome da razgovori o predsedničkom kandidatu dobiju odredjenu formu“, rekao je Stefanović novinarima u pauzi sastanka nekoliko opozicionih stranaka koji je organizovao Pokret za preokret Janka Veselinovića.

„Nama je potreban jedan zajednički kandidat koji može da nanese ozbiljan politički udarac režimu Aleksandra Vučića“, rekao je Stefanović i dodao da to ne bilo moguće sa „šest, sedam, 10, 12 kandidata bez obzira koliko su dobri“.

Stefanović je rekao da je na sastanku bilo reči i o nepostojanju fer izbornih uslova i „potpunoj kontroli medija“, kao i o tome šta opozicija po tom pitanju može da uradi.

„Svi na sastanku su se složili da su Srbiji potrebni fer i demokratski izbori, tako da pitanje da li ćemo jedni druge da podržimo nije tema“, rekao je Stefanović.

Sastanku su prisustvovali predstavnici DS, SDS, Nove stranke, Zajedno za Srbiju, SDA Sandžaka, kao i poslanici Sanda Rašković Ivić i Djordje Vukadinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.