U trendu

Na sednici vlade nije bilo kritika zbog Miloševića

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da na sednici vlade nije bilo kritika ministara, već razgovora i rasprava, povodom različitih političkih stavova o bivšem predsedniku Srbije i Jugoslavije Slobodanu Miloševiću.

„Niko ne napada nikoga, svako ima pravo na svoje mišljenje“, rekao je Vulin novinarima povodom različitih stavova članova vlade o odgovornosti Miloševića za ’90-te godine prošlog veka.

On je naveo da je izneo svoje mišljenje o tome, a da je potpredsednica vlade Zorana MIhajlović rekla šta ona misli o Miloševiću.

„To je bilo moje mišljenje kao što je to bilo mišljenje gospodje Mihajlović, a tako je bilo i na vladi i na svakom drugom mestu. Uvek raspravljamo i razgovaramo o političkim stavovima i naravno uvek zauzimamo jedinstven stav“, rekao je Vulin.

On je dodao da je predsednik vlade „izneo stav (o Miloševiću) i to je stav čitave vlade“.

Vulin je napomenuo i da on i Mihajlović nisu iz istih partija i da zato i imaju različite ideologije.

„Da jesmo (iz istih partija) onda bismo imali samo jednu ideologiju. Srbija je slobodna zemlja u kojoj postoje razne ideologije“, rekao je Vulin posle polaganja venaca na Spomenik obešenim rodoljubima na trgu Terazije.

Prema nedavnom pisanju pojednih medija, u presudi Haškog tribunala bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću navodi se da nije bilo dovoljno dokaza da je Milošević bio saglasan sa stvaranjem etnički čiste teritorije.

Potom je počasni predsednik SPS i Miloševićev blizak saradnik Milutin Mrkonjić najavio da će tražiti da Miloševiću bude podignut spomenik, a taj predlog je podržao i lider SPS Ivica Dačić koji je ministar spoljnih poslova u vladi Srbije.

Mihajlović je potom izjavila da ne misli ništa lepo o Miloševiću, jer je „sa ostalim nacionalistima na svim stranama prouzrokovao samo rat i ljudske patnje“ i da je 5. oktobra 2000. ispred Savezne skupštine vikala „Gotov je“, što je oštro kritikovao Vulin.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se ne bavi Miloševićem i da je okrenut budućnosti, a ne prošlosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.