U trendu

Nadležni organi će dati odgovor o Zukorlićevoj imovini

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da će nadležni organi utvrditi da li je bilo propusta u vezi sa imovinom bivšeg muftije Muamera Zukorlića u centru Novog Pazara.

„Ne bih rekla da je nelegalna imovina, mislim da će nadležni organi da rade i da utvrde da li je bilo propusta ili ne“, izjavila je Kuburović odgovarajući na pitanje novinara o spornoj imovini Zukorlića i izjavama zaštitnika gradjana Saše Jankovića o tom slučaju.

Ombudsman Saša Janković izjavio je danas da je pokrenut postupak kontrole rada Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) povodom dopisa u kojem se navodi da zbog bezbednosne procene u Novom Pazaru neće pružiti asistenciju za izvršenje sudske presude o uklanjanju nelegalno podignutog objekta i obustavljanju radova koji su u toku, i dodao da mu je takav akt MUP-a prezentovala opština Novi Pazar.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ranije je izjavio da neće rušiti nelegalno izgradjenu imovinu Zukorlića, koji je predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj, u centru Novog Pazara, jer ne želi da rizikuje sukob sa 5.000 ljudi, koliko očekuje da bi Zukorlić mogao da izvede na ulice, već da će pokušati da se to reši razgovorom i mirnim putem.

Zukorlić je danas u Skupštini Srbije zatražio „hitnu i neopozivu ostavku“ zaštitnika gradjana Saše Jankovića i rekao da je Jankovićeva izjava da se dopuštanjem nelegalne gradnje u Novom Pazaru podriva država apsolutno netačna i da predstavlja zloupotrebu državnih pozicija zaštitnika gradjana i gradskih vlasti u Novom Pazaru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)