Naidu položio venac na Spomenik neznanom junaku

Potpredsednik Republike Indije položio danas venac na Spomenik neznanom junaku

BEOGRAD, 16. septembra (Tanjug) – Potpredsednik Republike Indije Venkaja Naidu položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) Generalštaba Vojske Srbije general-majora Ilije Todorova.

Uz najviše vojne počasti, intoniranja himni Indije i Srbije i počasnog stroja Garde Vojske Srbije, Naidu je u spomen-knjigu upisao:

„Oni koji danas žive pamte one koji su dali svoje živote na bojnom polju za mir i sreću budućih generacija. Vojnici koji su podneli najvišu žrtvu zauvek će živeti u našim srcima. Zajedno s narodom Srbije klanjamo se neznanim junacima. Večna im slava i hvala!“

Potpredsednik Indije predvodi državno-privrednu delegaciju te zemlje koja se nalazi u dvodnevnoj poseti Srbiji, ukazuje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je u subotu razgovarao je sa predsednikom Republike Srbije i vrhovnim komandantom Vojske Aleksandrom Vučićem, a jedna od tema bila je i saradnja u oblasti odbrane.

Poseta indijske delegacije ocenjena je kao jedna od najvažnijih u bilateralnim odnosima još od 1989. kada je u Beograd došao Radživ Gandi, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike