U trendu

Napadnut aktivista Pokreta slobodnih gradjana na Zelenom vencu

Pokret slobodnih gradjana saopštio je da je danas na Zelenom vencu u Beogradu, tokom prikupljanja potpisa za izlazak na izbore, napadnut član omladine Pokreta slobodnih gradjana, Aleksandar Pašalić (19 godina).

Pašalić je izjavio da je stajao na ulici i razgovarao sa jednom gospodjom koja je htela da da potpis i da mu je u tom trenutku prišao čovek koji im se nije ni obratio, već ga odmah udario pesnicom u stomak i prošao.

Pravni tim Pokreta slobodnih gradjana traži da se napadač identifikuje putem snimaka sa kamera sa Zelenog venca.

„Znao sam da živimo u društvu koje kulja od besa i svesno sam se politički aktivirao jer verujem da Pokret slobodnih gradjana čine ljudi koji su rešeni da izadju na kraj s ovim bezumljem“, dodao je Pašalić.

Juče je u Knez Mihailovoj napadnut i lider PSG Sergej Trifunović, a tokom prethodnih dana skupljanja potpisa, PSG navodi da su njihovi aktivisti dobijali brojne pretnje.

„Ne znam šta je još potrebno da se desi da bi se cela opozicija probudila i zaista počela da reaguje“, izjavio je Sergej Trifunović ovim povodom.

On je objasnio da su juče posle napada na njega, dobili saopštenja koja su se uglavnom svodila na deklarativne osude i dodao da je on pozivao ljude na ulicu kada su bili napadnuti Borko Stefanović ili Dragan Djilas.

„Gde su oni sada? Pišu neka saopštenja“, rekao je Trifunović.

„Danas je neki huligan napao momka od 19 godina i pobegao sa lica mesta, što je jeziva stvarnost u kojoj živimo i koju nije dovoljno osuditi radi reda. Ako ovo nisu stvari oko kojih se moramo složiti, onda ne znam šta jesu“, istakao je Trifunović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.