U trendu

Narodna stranka: Hitno utvrditi odgovornost za poplavu u Nišu i nadoknaditi građanima štetu

Poslanik Narodne stranke u Skupštini Srbije, Đorđe Stanković, tražio je danas utvrđivanje odgovornosti za poplavu u Nišu koju je izazvalo preduzeće Elektromreža Srbije (EMS) bušenjem vodovodne cevi tokom kopanja kanala radi postavljanja dalekovoda.

Narodna stranka je saopštila da je Stanković rekao da je „šteta ogromna“ i da se postavlja pitanje ko je kriv za havariju, ko će građanima nadoknaditi štetu, ko je bio nadležan za kontrolu radova u ime gradske vlasti i kako će grad reagovati i sprečiti da se ovo ne ponovi.

Stanković je naveo da je prvo poplavljen park kod keja posle izlivanja vode u Ulici Branka Krsmanovića, a da se voda potom izlila i u podrume stambenih zgrada i među automobile.

„Da li gradska vlast oseća odgovornost i kada će park na keju moći ponovo da se koristi, jer ga je poplava uništila? Grad duguje objašnjenje građanima. U Nišu je nemar gradske vlasti godinama svakodnevica i neko za to mora da odgovara“, rekao je Stanković.

Dodao je da radovi očigledno nisu sinhronizovani s Vodovodom i gradskom upravom koja slabo kontroliše EMS, što je naveo kao jedan u nizu problema.

„Rok je probijen, jer je predviđeno da radovi budu završeni u januaru. Ovo je samo jedan od primera koji pokazuje da u Nišu izvođači rade šta god žele, zato što nema domaćina koji će kontrolisati radove“, rekao je Stanković i zaključio da se „ovakve stvari mogu ponoviti i to na istoj lokaciji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar