U trendu

Narodna stranka: Nadležni da objave sve detalje navodne prodaje Univerziteta Megatrend

 Narodna stranka zatražila je danas od nadležnih da obaveste javnost gde je obavljena finansijska transakcija „prodaje“ Univerziteta Megatrend, koji je „navodno“ prodat za 56 miliona evra, gde će biti plaćen porez na tu transakciju i odakle je novac prispeo.

„Navodna prodaja Megatrenda mora biti do kraja razjašnjena i sve sumnje moraju biti otklonjene zbog svih gradjana Srbije, a prvenstveno zbog studenata, njihovih roditelja i poslodavaca kojima su potrebni stručni službenici i menadžeri. Uspeh svake države, ali i njeno propadanje, u velikoj meri se zasnivaju na obrazovanju“, naveo je predsednik Odbora Narodne stranke za preduzetništvo Vladimir Kovačević.

On je u pisanoj izjavi ocenio da su mnogi roditelji i njihova deca prevareni, jer su, kako je naveo, plaćali studiranje na Megatrendu nadajući se da će time obezbediti sigurnu budućnost.

„Mnogi ministri koji upravljaju Srbijom ‘učili’ su na Megatrendu, a potpuno je jasno da su neki od njih, poput ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, kupili diplome tog univerziteta na blagajni Sava centra“, naveo je Kovačević.

Pozvao je državne organe da što pre postupe po krivičnoj prijavi vezanoj za prodaju Megatrenda koju su nedavno podneli potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević i generalni sekretar te partije Stefan Jovanović.

„Mora biti utvrdjena odgovornost svih u ovom lancu kako bismo u budućnosti bili sigurni da privatni univerziteti neće biti prodavnice diploma, nego kredibilne obrazovne ustanove u kojima će naša deca sticati kvalitetno i savremeno obrazovanje“, dodao je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar