U trendu

Narodna stranka: Najava novih izbora u Beogradu posledica postizbornog političkog mamurluka

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović ocenio je danas da je najava predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića da bi u Beogradu mogli da budu održani novi izbori, „posledica postizbornog političkog mamurluka i dogovora dvojice aga mimo institucija koje su morale da odlučuju o tome“.

Jovanović je kazao da eventualni izbori moraju biti raspisani u skladu sa zakonom, kao i da će u tom slučaju Narodna stranka izaći na njih.

„Ne mogu se dvojica aga, predsednici dve političke stranke, dogovoriti kako će država da izgleda, jer to onda nije država. Ne mogu oni da se dogovaraju šta je izborna volja gradjana. Veliki broj gradjana u Beogradu je glasao protiv gradske vlasti i oni ne žele da se njihova volja prokocka“, rekao je Jovanović televiziji Juronjuz Srbija.

Ocenio je da su svaki izbori dobri za opoziciju, naročito u Beogradu, gde, kako je rekao, veliki broj gradjana glasa protiv SNS, ali i dodao da Narodna stranka „ne može da posmatra samo Beograd“.

„Nije pitanje da li je dobro ili ne da bude novih izbora, nego je pitanje kako je do toga došlo, jer se ne mogu age o tome dogovarati“, naveo je Jovanović.
On je dodao da za sada postoji „tek Vučićeva najava novih izbora“ i da je moguće da se „dogovore nešto drugo u medjuvremenu“.

„Gradjane ne zanimaju odnosi medju opozicionim strankama i dogadjaji iza zatvorenih vrata, nego ih zanima promena vlasti u Beogradu, zanima ih da se Beograd vodi na drugačiji način“, kazao je Jovanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar