Narodna stranka: Opozicioni protest u Skupštini Srbije je posledica nasilja koje sprovodi režim

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je da je noćašnji protest dela opozicije u Skupštini Srbije „posledica nasilja“ koje kako je rekao, „opozicija i gradjani trpe od strane režima“.

„Očigledno je da nešto kriju i da govore neistine čim se plaše rasprave o najvažnijem zakonskom aktu koji uredjuje živote svih gradjana Srbije u narednih 12 meseci“, rekao je Aleksić a prenela Narodna stranka.

Navodeći da javni dug Srbije danas iznosi 24,2 milijarde evra, Aleksić je rekao da je pre dolaska Srpske napredne stranke na vlast 2012. godine, dug iznosio 15 milijardi evra.

„Srbija je na začelju u Evropi po rastu BDP-a koji je sličan jedino Turkmenistanu. Prosečna plata u Srbiji nije 500 evra koje (Aleksandar) Vučić obećava već nekoliko godina, već 405 evra, prema podacima za statistiku, ali taj prosek vuku ozbiljna preduzeća“, rekao je funkcioner Narodne stranke i dodao da gradjani sa juga Srbije ne primaju „ni približno tolike plate“.

Poslanica i predsednica Foruma žena Narodne stranke Dijana Vukomanović ocenila je da se predloženim budžetom „ponovo gradjani dele na dobitnike i gubitnike, s tim što su znatno smanjena sredstva u poljoprivrednom fondu, vojnom, stambenom, državnom pravobranilaštvu, Visokom savetu sudstva, agenciji za borbu protiv korupcije“.

„Mi smo ovde da govorimo jer Maja Gojković nije uspela ili nije smatrala da je potrebno da obezbedi prisustvo većeg broja ministara ili predsednice vlade. To pokazuje kakav odnos vlast ima prema Zakonu o budžetu i gradjanima Srbije uopšte“, navela je poslanica Narodne stranke.

Poslanici šest opozicionih poslaničkih grupa proveli su noć u Skupštini Srbije u znak protesta što kako su naveli, nemaju mogućnost da predstave, niti da diskutuju o svojim amandmanima na Predlog zakona o budžetu.

(Beta)

Napišite komentar