U trendu

Narodna stranka osudila gašenje novosadske televizije K9

Narodna stranka osudila je gašenje novosadske televizije K9, za koju je navela da je jedan od medija koji je u svojim programima objektivno izveštavao javnost.

Narodna stranka navela je da neubedljivo deluje izgovor vlasti da je televizija K9 ugašena zbog neplaćenih dugovanja, jer nije ugasila nijedan medij koji izveštava u „korist režima“, a da o tome „svedoči primer televizije Pink… kojoj je režim Aleksandra Vučića u poslednje četiri godine iz državne kase dao više od 10 miliona evra na ime garancija i kredita, iako je Pink bio jedan od najvećih poreskih dužnika u Srbiji“.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sve teže podnosi kritičku reč dok sve glasnije viče na novinare i sve tiše razgovara sa strancima koji mu traže da ispuni obećanje koje im je dao i omogući Prištini stolicu u UN, odnosno faktički prizna nezavisnost samoproglašenog Kosova“, navodi se u saopštenju.

Narodna stranka navela je i da je u Izveštaju Evropske komisije konstatovano da Srbija nije ostvarila napredak u slobodi izražavanja, „što predstavlja razlog za zabrinutost“.

„Narodna stranka izražava duboku zabrinutost za zdravlje vlasnice K9 Maje Pavlović, koja je prinudjena da svoja legitimna prava brani štrajkom gladju u državi u kojoj ne postoji uredjen sistem. Očekujemo reakciju i solidarnost esnafske javnosti, kao i šire društvene javnosti, povodom ovog zabrinjavajućeg slučaja gašenja još jednog slobodnog medija u Srbiji“, navela je Narodna stranka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.