U trendu

Narodna stranka: Srpski fudbal moneta za namirivanje partijskih interesa

Odbor za sport Narodne stranke ocenio je danas da se srpski fudbal već dugo nalazi u katastrofalnom stanju jer je postao „moneta za namirivanje ličnih i partijskih interesa“.

„Srpski fudbal odavno je postao moneta za namirivanje ličnih i partijskih interesa. Na čelu Fudbalskog saveza Srbije nalazi se Slaviša Kokeza, visokopozicionirani funkcioner SNS-a i čovek od najvišeg poverenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U takvim okolnostima ne mogu se ni očekivati vrhunski rezultati na najznačajnijim sportskim manifestacijama“, navela je Narodna stranka.

Dodaju da je „preduslov za uspeh vrhunskog sporta odbrana malih klubova od lokalnih moćnika“, a kao primer malog kluba koji je nedavno ugašen, Narodna stranka je navela Fudbalski klub „Stanišić“.

Kako su naveli, FK „Stanišić“, klub sa stogodišnjom tradicijom, je na „tajnoj nelegitimnoj i insceniranoj sednici skupštine kluba, održanoj 5. juna, praktično ugašen i preseljen u Sombor“.

„Mali klub iz Stanišića, koji se po tradiciji može porediti sa sportskim atletskim klubom ‘Bačka’ osnovanim 1901. godine ili BSK osnovanim 1911. godine, za srpski sport jednako je važan kao Crvena Zvezda ili Partizan i zato je nedopustivo ostaviti ga na milost i nemilost interesima lokalnih moćnika“, naveli su.

Dodaju da sportski klubovi ne smeju postati „teren za sprovodjenje revanšizma prema političkim neistomišljenicima niti poprište netransparentnog finansiranja iz opština po nahodjenju pojedinaca, stranačkoj pripadnosti i ličnom interesu“.

Narodna stranka je tim povodom pozvala državne i pravosudne organa i nadležne inspekcijske službe pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport da postupe u skladu sa zakonom i ponište, kako su naveli, nelegalnu odluku o gašenju FK „Stanišić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.