U trendu

Narodna stranka: Sud odbacio tužbu i zaštitio Vučića od Jeremića

Narodna stranka saopštila je danas da je parnično odeljenje Višeg suda u Beogradu, bez rasprave i pozivajući se na imunitet, odbacilo tužbu za naknadu nematerijalne štete predsednika te stranke Vuka Jeremića protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Sud je odlučio da uspostavi gradjansko pravni imunitet Aleksandru Vučiću kao predsedniku Republike, uprkos tome što je Jeremić tužio Vučića kao gradjanina, a ne kao predsednika Republike. Tim činom sud je praktično preuzeo ulogu advokata Aleksandra Vučića“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Dodaje se da takva odluka suda predstavlja opasan pravni presedan, jer jednog gradjanina stavlja u poziciju iznad zakona i istovremeno krši osnovna ljudska prava zagarantovana Ustavom Srbije.

„Na taj način šalje se poruka da Srbija nije pravna država. Zbog ovog nečuvenog postupka Višeg suda u Beogradu Vuk Jeremić će se žaliti Apelacionom sudu“, dodaje se.

Vuk Jeremić tužio je Aleksandra Vučića za naknadu nematerijalne štete zbog povrede ugleda i časti izjavama kojima ga je proglasio za vodju medjunarodne bande lopova.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike