U trendu

Narodna stranka traži odgovornost zbog rušenja vile u Bukovičkoj Banji zbog izgradnje hotela

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu zatražio je odgovornost direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture u tom gradu zbog rušenja letnje vile kralja Aleksandra Karadjordjevića u Bukovičkoj Banji zbog izradnje hotela.

Ova stranka je saopštila da je uz dozvolu kragujevačkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, koji je bio nadležan u ovom slučaju, srušen spomenik od izuzetnog kulturnog i istorijskog značaja za Srbiju.

Narodna stranka je saopštila da zahteva odgovornost direktora gradskog zavoda za „ovakav vid kulturnog varvarizma“.

„Umesto da kragujevački Zavod za zaštitu spomenika kulture bude institucija u službi gradjana, koja bi štitila kulturna dobra od samovolje razularenih investitora, na delu imamo da ova ustanova, koja se finansira novcem poreskih obveznika, radi suprotno“ smatra NS.

Kako ova stranka navodi, umesto zaštite velelepnog objekta spomenika kulture u Bukovičkoj Banji, kragujevački zavod praktično je asistirao investitoru hotela.

„Šta ako jednog dana neki investitor poželi da na području Zgrade suda ili Miloševog konaka (u Kragujevcu) gradi hotel ili stambeno-poslovnu zgradu? Da li će i tada uz dozvolu gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture biti uslišene želje investitorima“, pitaju u Gradskom odboru Narodne sranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.