U trendu

Narodna stranka traži ostavku gradonačelnika Novog Sada

Narodna stranka pozvala je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da momentalno podnese ostavku zbog štetnih postupaka i potpunog zanemarivanja interesa grada Novog Sada u poslu javno-privatnog partnerstva u Javnom komunalnom preduzeću Stanu.

U saopštenju Narodne stranke koje je potpisao poverenik za Novi Sad Borislav Novaković, navodi se da je vlast SNS-a u Novom Sadu predvodjena Milošem Vučevićem najpre „potpuno upropastila“ JKP Stan, a onda je predložila javno-privatno partnerstvo sa konzorcijumom koji predvodi litvanska firma Busto Valda UAB, koja je toliko nesolidna da na kraju procesa nije imala dovoljno novca da uplati ni osnivački ulog.

„Prvo, najvažnije i osnovno pitanje je sa kojim pravom Miloš Vučević ulazi u proces privatizacije javno-komunalnih preduzeća. U pitanju je kapital grada Novog Sada i niko nema pravo da bagateliše i proćerda ono što su generacije novosadjana sticale. S kojim pravom sprovodi privatizaciju JKP Stana i najavljuje privatizaciju Spensa?“, upitao je ….

On navodi i da Vučević najavljuje novi postupak privatizacije JKP i da „praktično priznaje da je prethodni postupak bio neatraktivan“.

„Gradonačečlnik Novog Sada pokazuje temeljno nerazumevanje i neznanje funkcionisanja komunalnog sistema. Nije smisao upravljanja gradom da učinite atraktivnijom i vidljivijom ponudu stranom partneru, nego da ta ponuda svojom sadržinom zaštiti javni interes i prava zaposlenih u JKP Stanu. Nije posao gradonačelnika da privileguje i pogoduje stranom partneru, nego da vodi računa o interesu grada Novog Sada“, naveo je Novaković.

Kako je istakao, „bez obzira da li je tu odluku doneo lažni gradonačelnik Miloš Vučević ili stvarni Andrej Vučić, odgovornost će snositi samo jedan – Miloš Vučević“.

Zato Narodna stranka poziva Miloša Vučevića da momentalno podnese ostavku, zatražio je Novaković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar