U trendu

Narodna stranka: Vlast u Nišu da kaže zašto je aerodrom ustupila državi

Narodna stranka zatražila je danas od aktuelne vlasti u Nišu da gradjanima hitno odgovori zašto je odlučila da Aerodrom „Konstantin Veliki“ ustupi državi i da li će taj aerodrom ostati bez jeftinih letova.

Narodna stranka navela je da je javnost prethodnih dana upoznata sa dokumentima u kojima rukovodstvo aerodroma tvrdi da sadašnji iznos taksi ne omogućava opstanak aerodroma, pa je gradska vlast potom po hitnom postupku odlučila da preda imovinu gradjana Niša državi, „što znači da će se sve odluke vezane za niški aerodrom donositi u Beogradu, a ne u Nišu“.

„Zašto je takva odluka doneta neposredno po davanju beogradskog Aerodroma ‘Nikola Tesla’ stranom koncesionaru? Da li je to učinjeno da bi Srbija ispunila svoje obaveze prema koncesionaru, a na štetu gradjana Niša“, upitala je ova stranka.

Narodna stranka zahteva objavljivanje ugovora o koncesiji beogradskog aerodrom kojim je „režim Srpske napredne stranke usrećio još jednog stranog investitora, a oduzeo gradjanima Srbije još jedan važan nacionalni ekonomski resurs“.

Apsolutno sve u vezi sa ovom koncesijom je bilo nezakonito i sakriveno od očiju javnosti – od nepostojeće studije opravdanosti, sukoba interesa koncesionog savetnika i pobednika koncesije do odsustva zaštite zaposlenih u Aerodromu „Nikola Tesla“.

Narodna stranka će rasvetliti sve štetne i korupcionaške poslove naprednjačkog režima, a specijalni tužilac za visoku korupciju koga ćemo imenovati posle skorog pada sadašnje vlasti, imaće pune ruke posla, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.