U trendu

Narodna stranka: Vučićevi stavovi o pravosudju – gola propaganda

Narodna stranka odbacila je danas stavove predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pravosudju, uz ocenu da je to „gola propaganda“.

Ta partija čiji je predsednik Vuk Jeremić, „ciničnim komentarima i golom propagandom“ nazvala je i navode Vučića, koji je i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) o funkcioneru Narodne stranke, advokatu Vladimiru Vučiniću.

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić je rekao da je „gola propaganda i Vučićeva tvrdnja da je reforma pravosudja koju je sprovela prethodna vlast uzrok problema u pregovorima sa EU.

„Već je pet godina od kako je SNS na vlasti, a pravosudje se nalazi u gorem položaju nego ikada u svojoj istoriji upravo zahvaljujući Vučiću“ naveo je Gajić.

On je ocenio i da je „izvršna vlast prepreka da se Srbija reformiše u pravnu državu“ jer , kako je rekao „vlast počiva na tri oslonca – neznanju, sili i korupciji“.

Vučić je izjavio juče u Parizu da se slaže s primedbama iz Brisela da je pravosudje u Srbiji neefikasno i izloženo političkim uticajima, ali je dodao da su to „nasledjeni problemi“.

„Kad jedna politička stranka, kao što je Demokratska stranka, postavi sve sudije i sve tužioce u tobož reformi pravosudja, sigurno je da tih problema ima. Videli ste, uostalom, Miškovićevog privatnog sudiju koji je danas postao zvanično potpredsednik ili visoki funkcioner Jeremićeve stranke… Očigledan, dakle, brutalni politički uticaj, i tu su ljudi iz Evrope sasvim u pravu, i uveren sam da su na to mislili“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar