Nasilje na lokalnim izborima je surova realnost

Zamenica predsednika Demokratske stranke Gordana Čomić izjavila je da su slučajevi nasilja na lokalnim izborima u Srbiji tokom poslednje tri godine bili “surova realnost”i dodala da predstojeći lokalni i pokrajinski izbori moraju biti održani u atmosferi bez nasilja nad ljudima i nasilja nad pravom.

“Taj cilj bi morao da bude zajednički svima, pa i vladajućim strankama”, kazala je Gordana Čomić za današnji novosadski Dnevnik.

Prema njenim rečima, tokom vanrednih lokalnih izbora u poslednje tri godine zabeležen je “sijaset slučajeva” prebijanja, pretnji, pritisaka, zastrašivanja, kršenja izbornih procedura, kupovine glasova.

“Uostalom, i u izveštaju Evropske komisije jasno je upozoreno da se svi ti slučajevi moraju ozbiljno istražiti i odgovorni privesti pravdi, te da su nužne garancije da će izbori biti fer, demokratski i pošteni”, navela je Čomićeva, koja je i potpredsednica Skupštine Srbije.

Ona je izrazila je uverenje da će na tu temu biti razgovora i sa Srpskom naprednom strankom premijera Aleksandra Vućića.

“Želim da verujem da su i oni za vladavinu prava u izbornom procesu, pošto neću da verujem da je bilo ko u SNS sklon metodama partijskih policija”, kazala je Gordana Čomić.

(Beta)

Jedan komentar

  • Petar

    Čomićka je zalutala, da li slučajno ili je neki interes, čuće se. Cenim je jer je hrabra žena, ali ne mogu da je podržim zato što je u DS. Beži iz te pljačkaške stranke dok ti je vreme, ako si čistog obraza.

Ostavite komentar