U trendu

Naslovna strana za utorak 12. septembar 2017. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od utorka, 12. septembra pišu o ciljevima koje predstavnici Srba u Vladi Kosova mogu ostvariti, mogućem susretu premijera Srbije i Kosova Ane Brnabić i Ramuša Haradinaja, posledicama suše, kao i o drugim poltičkim, društvenim i ekonomskim temama.

BLIC – U tekstu „Počinje čišćenje ulice narkomana“ list navodi da posle njihovog pisanja počinje čišćenje novosadske Ulice Mikole Kočiša od zavisnika i dilera droge. „Povećanje plata pet odsto“, list navodi da od početka iduće godine zaposleni u javnom sektoru mogu da očekuju povećanje plata od pet odsto.

DANAS – „Štrajk radnika na Slaviji, dobili 6.000 za februar“, o obustavi rada u gradjevinskoj firmi „Ratko Mitrović“ zbog neisplaćenih zarada. „Od 93 osnivača otišlo ih troje“, za list kaže lider Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković. O mogućem sastanku premijera Srbije i Kosova, Ane Brnabić i Ramuša Haradinaja pod naslovom „Uskoro sastanak premijera Srbije, Kosova i Albanije?“. Autorski tekst Vuka Draškovića „Dijalog o Kosovu održati bez verskih glavešina“.

ALO –  Pod naslovom „Kleo se u majku, a hteo da mazne banku“ list piše o izjavi biznismena Bogoljuba Karića da „hoće da postane premijer“.  

INFORMER – Pod naslovom „Saša Mirković uhapšen“ list piše o jučerašnjem hapšenju bivšeg predsednika Skupštine opštine Zaječar Saši Mirković. U tekstu „Pazi reklama“ list piše o tome da su svetleći panoi uzrok četvrtine udesa u Srbiji.

KURIR – Pod naslovom“Siniša Mali mora da vrati otetu zemlju“ list piše o „odluci Privrednog suda kojom će gradonačelnik Beograda Siniša Mali morati državi da vrati 10 hektara zemlje“. „Pali Lukas i Mirković“ list piše o hapšenju bivšeg predsednika Skupštine opštine Zaječar Saši Mirković.

POLITIKA – „Prave posledice suše tek naredne godine“, o posledicama ovogodišnje suše u Srbiji. List piše i da je „Zabrinjavajuće stanje kulturne baštine“. O poseti Srbiji specijalnog izaslanika predsednika Kine i sekretara Centralne komisije za političke i pravne poslove Menga Djijendžua „Srbija odskočna daska za Kinu“.

SRPSKI TELEGRAF – „Karićev plan da otme Srbiju“ list piše o tome da „biznismen Bogoljub Karić hoće da ‘skine’ predsednika Aleksandra Vučića sa vlasti“. „Uhapšen Mirković, Lukasu krivična prijava“ list piše o jučerašnjem hapšenju bivšeg predsednika Skupštine opštine Zaječar Saši Mirković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.