Naslovna strana za utorak, 15. oktobar 2019. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od utorka, 15. oktobra, najviše pišu o navodima o trovanju članova Centralne izborne komisije u Prištini prilikom brojanja glasova birača iz centralne Srbije pristiglih poštom i kampanji protiv Srpske liste u Prištini, nastavku protesta taksista u Beogradu kao i o slučaju uzbunjivača Aleksandra Obradovića.

ALO – „Kurti čisti Kosovo od Srba“, list piše o navodima o trovanju članova Centralne izborne komisije u Prištini. „Taksisti drže Beograd u kolapsu“, o nastavku protesta taksista.

BLIC – Pod naslovom „Albanci hoće da zabrane Srpsku listu“ o tome da se u Prištini vodi kampanja protiv te stranke. U tekstu „Rat i ljubav Zorane i Ane“ o nesporazumima premijerke Ane Brnabić i ministarke saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture Zorane Mihajlović.

VEČERNJE NOVOSTI – „Od Srpske liste bi da prave teroriste“, o navodnoj pozadini afere sa „otrovnim kovertama“ u Prištini. Pod naslovom „Živeo je izvan pariskog kruga“ o 30. godišnjici smrti pisca Danila Kiša.

DANAS – U tekstu „U pritvoru čovek koji je otkrio štetu, krivci slobodni“ o slučaju uzbunjivača Aleksandra Obradovića iz valjevske fabrike „Krušik“ koji je uhapšen zbog sumnje da je novinarima pružio informacije o poslovima sa izvozom oružja, koji se dovode u vezu s ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. „U najavi nove subvencije za Er Srbiju“, o odluci Vlade Srbije da prve dve avio linije sa kraljevačkog aerodroma proglasi za javni interes.

INFORMER – „Tramp mora da dodje u Srbiju“, list piše o uticajima velikih sila na zemlje Zapadnog Balkana. „Sergejeva prevara“, o navodima lidera Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergeja Trifunovića da mu je neko iz SNS-a nudio mito od pola miliona evra.

KURIR – „Bije, psuje, vredja, a puna su mu usta demokratije“, list piše o predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Djilasu. „Mrka tera Palmu iz koalicije“, list piše o odnosima koalicionih partnera – Socijalističe partije Srbije (SPS) i Jedinstvene Srbije.

POLITIKA – „Priština nema nikave šanse u Interpolu“, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. O nastavku protesta članova taksi udruženja u Beogradu pod naslovom „Prvi sukobi taksista i Beogradjana“.

SRPSKI TELEGRAF – „Zabraniti albanske partije ako ukinu Srpsku listu“, list piše o formiranju kosovske Vlade. „Otac i sin kolima pregazili čoveka“, o incidentu u Vranju kada su otac i sin pregazili, a potom pretukli muškarca ispred jednog lokala u tom gradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.