U trendu

Naslovne strane za sredu, 17. jul 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od srede najviše pišu o reakcijama na posetu francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji.

ALO  –  „Srbija je tvrd orah, a ne gnjila jabuka“, list prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom posete Makrona. „Hristovu odeždu koju je tkala Bogorodica donose u Srbiju“, list navodi da će sledeće nedelje u Hram rodjenja Svetog Jovana Krstitelja na Petlovom brdu u Beogradu biti donet hiton – deo odeće Isusa Hirsta.

BLIC  –  „Makron razume da je rešenje za Kosovo negde izmedju“, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Beogradu.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Gura li Makron podelu Kosova?“ o reakcijama na stavove koje je predsednik Francuske izneo tokom posete Srbiji. U tekstu „Zakočena istina o uranijumu NATO“ list piše da ni posle 13 meseci nije počelo sa radom telo za utvrdjivanje posledica NATO bombardovanja po zdravlje ljudi i životnu sredinu.

DANAS  –  U tekstu „Predstavnici opozicije se ipak sastali sa Makronovim timom“ list prenosi navode lidera Saveza za Srbiju da je „diplomatskom omaškom“ propušteno da zahtev za sastankom sa predsednikom Francuske udje u zvaničan program posete Beogradu. O razlozima za smenu rukovodstva Luke Novi Sad u tekstu „Direktor sebe i saradnike častio sa 97 miliona dinara“.

INFORMER  –  List piše o poseti Emanuela Makrona Srbiji „Hladan tuš za Prištinu“ – Mediji u Parizu ocenili da je isticanje kompromisnog rešenja jasna poruka Haradinaju. „Miha može da pobedi bolest“, list piše o bolesti fudbalskog trenera Siniše Mihajlovića.

KURIR  –  „Govori srpski da ga ceo svet razume“, list prenosi utiske nakon posete francuskog predsednika Emanuela Makrona. „Kazne za firme koje daju otkaz trudnicama i porodiljama“, list prenosi izjavu ministra za rad Zorana Djordjevića koji je najavio uvodjenje posebnog telefonskog broja na koji će trudnice čija su prava prekršena moći besplatno da prijave poslodavca inspekciji rada.

POLITIKA  –  Pod naslovom „Šta sve mogu rakete mistral“ o karakteristikama francuskih PVO raketa nabavljenih za potrebe Vojske Srbije. U tekstu „Folksvagen se još nije odlučio za Tursku“ list prenosi izjavu zvaničnika te kompanije da još nisu doneli konačnu odluku gde će graditi novu fabriku za proizvodnju automobila. „Sastanak u Parizu o Kosovu najverovatnije u septembru“, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

SRPSKI TELEGRAF  –  O poseti Makrona i razgovoru sa Vučićem o Kosovu list piše pod naslovom “ Ekskluzivno otkrivamo Makronov plan za Kosovo koji je izneo Vučiću iza zatvorenih vrata“. „Kuzmić počeo da pomera ruke i noge“, list piše o zdravstvenom stanju srpskog košakrkaša Ognjena Kuzmića koji je u nedelju teško povredjen u saobraćajnoj nezgodi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.