U trendu

Naslovne strane za utorak, 10.decembar 2019.godine

Dnevne novine na naslovnim stranama za 10. decembar pišu o podnošenju krivične prijave koju je podneo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja zbog slučaja „Jovanjica“, o saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije u vezi sa mogućim sukobom interesa ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i o pozivima kosovskim političarima za saslušanje pred Specijalizovanim tužilaštvom u Hagu.

ALO  –  Naslovom „Srbijo pomozi Dušanu i Dunji“ list poziva u prikupljanje pomoći porodici iz sela Odevce na Kosovu i Metohiji. „Zbogom Popara“, umro glumac Zoran Rankić.

BLIC  –  „Odlaže se nastavak pregovora o Kosovu“, list piše o procenama kada bi se mogli nastaviti pregovori Beograda i Prištine. „Lepa Aleksija krila drogu za velike bosove“, list piše o hapšenju Banjalučanke u Australiji zbog optužbe za šverc droge.

VEČERNJE NOVOSTI  – „Stiže li kazna za „žutu kuću“ „, list piše o pozivu za Hag koji je dobio bivši predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji. „Beba nestala iz bolnice, majci odšteta od 10.000 evra“, list piše o pravosnažnoj presudi u slučaju nestalih beba.

DANAS  –  „Vučevićeva prijava je ponižavanje pravosudja“, list piše o krivičnoj prijavi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, koju je podneo potpredsednik SNS Miloš Vučević. „Samoubistvo Agencije za borbu protiv korupcije“, o stavu tog tela da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije u sukobu interesa i da njegov otac nije bio uključen u trgovinu oružjem izmedju privrednog društva GIM i Krušika.

INFORMER  –  „Zbogom Popara“, preminuo glumac Zoran Rankić. „Orden Miloša velikog iz 1898. u Kanadi se prodaje za 220.000 dolara“, piše list.

KURIR  –  „Dobro je, nisam umro iz prve“, o zdravstvenom stanju muzičara Djordja Balaševića. „Zbogom gospodine Popara“, preminuo glumac Zoran Rankić.

POLITIKA  –  „Gradjani Srbije željni kažnjavanja zbog korupcije“, list piše o anketi u kojoj su se gradjani izjašnjavali o rasprostranjenosti korupcije. „Rusija izbačena iz medjunarodnogh sporta na četiri godine“, odluka Svetske antidoping agencije odnosi se na Olimpijske igre i svetska prvenstva, ali „čisti“ ruski sportisti mogu da učestvuju u Tokiju pod neutralnom zastavom.

SRPSKI TELEGRAF  –  Pod naslovom „Italija povlači priznanje Kosova?“, list prenosi izjavu italijanskog poslanika Vita Komančinija o odnosima Italije i Srbije. „Preminuo Popara iz „Srećnih ljudi“ „, umro je glumac Zoran Rankić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.