U trendu

Nastavak dijaloga: Vučić, Tači i Mogerini u Briselu

Delegacije Beograda i Prištine nastavljaju danas u Briselu dijalog uz posredovanje EU, a kako je ranije najavljeno, razmatraće se napredak u razgovorima o sporazumu o normalizaciji odnosa.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Briselu sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem u nastavku dijaloga koji bi trebalo da bude okončan sporazumom o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.
Visoka predstavnica EU Federika Mogerini sastala se danas u Briselu prvo sa delegacijom Kosova predvodjenom predsednikom Hašimom Tačijem u okviru dijaloga Beograd-Priština, prenela je njena portparolka.

„Federika Mogerini sastala se s Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem, Kadri Veseljiem i Bedžetom Pacolijem uoči dijaloga uz posredovanje EU ali takodje da razgovara o liberalizaciji viza i napredovanje na evropskom putu“, napisala je Maja Kocijančić na Tviteru.
Visoka predstavnica EU Federika Mogerini sastala se i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i delegacijomBeograda u okviru nastavka dijaloga Beograd-Priština uz posredovanje EU, napisala je portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančić.
Visoka predstavnica najavila je da će se razgovarati o dosadašnjem napretku u razgovorima o sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji i sledećim koracima kako bi se osiguralo da dve strane nastave razgovore pojačanim tempom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.