U trendu

Nastavljena istraga zbog pljačke kuće Saše Popovića

BEOGRAD – U nastavku istrage protiv Vojislava Stojčiću, sina ubijenog policijskog generala Radovana Stojčića Badže, osumnjičenom da je u martu ove godine opljačkao porodičnu kuću vlasnika Grand produkcije Saše Popovića, danas su svedočila Popovićeva kućna pomoćnica i prijatelj, pevač Dejan Ćirković Ćira.

Oni su ispitani u Trećem osnovnom tužilaštvu povodom njihovog boravka u kući na dan pljačke.

Za ponedeljak je zakazano saslušanje Popovićeve punoletne dece.

Popović i njegova supruga Suzana svedočili su početkom septembra povodom sumnji da je Stojčić iz njihove kuće odneo nakit i satove vredne oko 100.000 evra.

Vlasnik Granda je u međuvremenu tužilaštvo dostavio specifikaciju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra.

Tim povodom tužilaštvo će naložiti komisiono veštačenje vrednosti satova.

Stojčić, je uhapšen 16. avgusta od kada se nalazi u pritvoru zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan.

On je na saslušanju negirao pljačku kod Popovića i tužiocu ispričao da mu je „sve namestila policija zbog oca“ i da su mu dokazi podmetnuti.

Međutim, Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv njega kojom ga tereti za krivično delo teška krađa, za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.