U trendu

„NATO je napadom na SRJ pokazao novi koncept ratovanja“

General pukovnik i bivši šef Vojne obaveštajne službe (GRU) Fjodor Ladigin izjavio je da je NATO predvođen SAD napadom na SR Jugoslaviju u praksi izveo novi strateški koncept ratovanja primenom najmodernije vojne tehnike, kako bi se prinudila kapitulacija kako u političkom, tako i u ekonomskom smislu.
Iako je vojna agresija NATO-a usledila pre 20 godina, Ladigin je rekao da je agresija pokrenuta mnogo ranije, još početkom 90-ih godina prošlog veka, a upravo je Jugoslavija bila prva zemlja čije su granice i državnost uništene nakon usvajanja Helsinškog dogovora.

„Pre vojne agresije bila je primenjena tehnologija obojenih revolucija na tlu jugoistočne Evrope, sa ciljem demontaže granica i državnosti. Faktički pre 30 godina je pokrenut rat drugim sredstvima, koji se danas naziva hibridnim ratom“, istakao je Ladigin i dodao da su autori ovog koncepta otvoreno zanemarili sva pravila međunarodnog prava.

Tada su pokrenuti koncepti antisrpskog raspoloženja koji su plasirani unutar bivših republika SFRJ, što je dovelo do rasta tenzija, mržnje prema srpskom narodu, dok je u stranim medijima Srbija satanizovana.

Ladigin se ovsvrnuo i na to da li je NATO uspeo da postigne ciljeve vojne agresije, budući da je glavni cilj te operacije bio razoružavanje srpske vojske, ocenivši da su najvećim delom stradali civili, a da je borbena gotovost srpske vojske smanjena za tih 78 dana za svega nekoliko procenata.

(Sputnjik)

1 komentar
  1. Anonimni

    POMOZI BOŽE SRBIJI !!! ############################################## ZADATAK VLASTI SRBIJE JE NAPLATA ŠTETE NASTALE PRI NEZAKONITOM BOMBARDOVANJU SRBIJE NATO OD 24.3.1999 DO 10(14.) .6.1999 I ŠTETE OD POSLEDICA TE NATO AGRESIJE D E V R T N A E S T DRŽAVA NATO UBICA , TERORISTA I ŠTETOČINA. , KAO I OKUPACIJE KOSOVA I METOHIJA OD STRANE SAD SA STAVLJANJEM POD PROTEKTORAT. NE KOMEMORACIJE NEGO KONFERENCIJE I SIMPOZIJUMI SA NOVIM DETALJNIM I POTPUNIM IZVEŠTAJEM O ŠTETI :i. 1. NA INFRASTRUKTURI,; 2. ŠTETE NA PRIVREDNIM OBJEKTIMA, -PREDUZEĆIMA I PRIVATNIM DOMAČINSTVIMA- ogroman broj besposlenih -UNIŠTENA PRIVREDA ;3. U OŠTEČENJU Z E M L J I Š T A ,4. PRIRODE posebno -V O D A, JEZERA, REKA, IZVORA, KANALA , MELIORACIOJA ,ŠUMA, NJIVA, PAŠNJAKA, PLANINA, BRDA, BANJA, SPORTSKIH TERENA, ,RUDNIKA , V A Z D U H A; ….II. posledice oštećenja Z D R A V L J A ,1. SA OTROVIMA, NASTALIM BOMBARDOVANJEM MESTA SA OPASNIM MATERIJAMA; 2. OŠTEĆENJA ZBOG granatiranja i bombardovanja sa municijom punjenom sa uranijumom-, 3.posledice pretrpljenog ranjavanja (neverovatno 12.500 ???) ;4. oštečenja psihička, …; 5. NAPUŠTANJE SRBIJE „TRBUHOM ZA KRUHOM“ -ekonomska enigracija iz Srbije. ,….

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike