najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

NATO je Srbiji potreban kao saveznik

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbiji potreban NATO, kao saveznik da bi sačuvala srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je Srbija vojno neutralna i da hoće najbolje odnose sa Rusijom i NATO-om, kao i da će štititi svoju neutralnost.

“Nama je NATO potreban kao saveznik da nam čuva narod na Kosovu i Metohiji. A ko nam čuva narod? Da nam ne čuvaju ti licemeri? Mi čuvamo narod na Kosovu svojom mudrom i pametnom politikom… Srpski brod mirno plovi… nećemo da ga uvlačimo u vrtloge i oluje”, rekao je Vučić.

Govoreći o sporazumu Srbije sa Organizacijama NATO-a za podršku i nabavku o saradnji, Vučić je naveo da je reč o ratifikaciji dokumenta koji je ranije potpisan i da on ne vidi ništa loše u tom sporazumu.

“Taj sporazum je potpisan u punoj sadržini koja je ratifikovana, godinama unazad i nikada vam nije smetao. Reći ću vam zašto vam nije smetao. Zato što je politička tema bila važna: Ko treba da bude kriv za to? Zato što tema i meta treba da budem ja, a ne oni koji su to stvarno napravili”, rekao je on.

Vučić je rekao da ne misli da u tom sporazumu bilo šta predstavlja problem, jer je reč o ratifikaciji nečega od ranije i što je trebalo da bude uradjeno pre mnogo godina.

On je kazao da ti koji ga optužuju treba da ćute, jer su po mnogim pitanjima Srbiju doveli u tešku situaciju i dodao da današnja vlada “vadi krompire i kestenje iz vatre”.

“To mi govore oni, neka politička organizacija u čije vreme je (Boris) Tadić potpisivao sa Kondolizom Rajs, a oni bili u vladi sedeli i ćutali. Reč nisu rekli. Srbija je vojno neutralna zemlja”, kazao je Vučić.

Upitan zašto NATO vojnici nesmetano mogu da se kreću kroz Srbiju, Vučić je rekao da bi zaštitili Srbe na Kosovu oni moraju i da dodju do severa Kosova.

“Gde ste do sada videli te NATO vojnike. Imamo taj Sporazum više godina potpisan. Jel to taj NATO od koga tražimo zaštitu za sever Kosova za Srbe. Hoćete da tražimo zaštitu za Srbe na severu Kosova, a da im ne damo da dodju do severa Kosova? Jel to hoćete?”, zapitao je Vučić.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike