U trendu

Ne davimo Beograd i GG Naš izbor formiraju političku partiju

Inicijativa Ne davimo Beograd i Grupa građana Naš izbor potpisale su danas u Novoj Pazovi sporazum o zajedničkom delovanju i izgradnji političke partije Zeleno-levi front Ne damo Srbiju koja će delovati na nacionalnom nivou.

Narodni poslanik pokreta Ne davimo Beograd Robert Kozma izjavio je na sastanku pre potpisivanja memoranduma da su oba pokreta prerasla gradske i lokalne nivoe delovanja i da kao zeleno-levi klub već zajednički deluju u narodnoj skupštini Srbije.

„Odgovorni smo da sada udružimo sve naše snage i da izgradimo nacionalnu političku partiju. Oduvek su nas spajala pitanja demokratizacije i decentralizacije: I uključivanje građana u politiku ali i to da je za građane najbolja ona vlast koja im je najbliža“, rekao je on.

Kozma je dodao da dva politička pokreta uspešno sarađuju u rešavanju pitanja zaštite životne sredine kao i u borbi za solidarno i pravedno društvo.

„Borimo se da svi građani mogu da žive dostojanstveno od sopstvenog rada a da Srbija bude društvo sa najvećim društvenim i ekonomskim nejednakostima u Evropi kao što je ona danas“, rekao je Kozma.

On je objasnio da te tri teme čine okosnicu budućeg programa zajedničke partije Zeleno-levi front – Ne damo Srbiju i da je vreme da se krene sa prikupljanjem 10.000 potpisa širom Srbije koji su potrebni za registraciju političke partije.

Predsednik GG Naš Izbor Milan Turanjanin izjavio je da je 2017. godine u Novoj Pazovi pokrenuta saradnja između lokalnih organizacija čija su tri osnovna tri načela delovanja decentralizacija, demokratizacija i zaštita životne sredine.

„Smatramo da je došlo vreme da se naše političko angažovanje podigne na viši nivo. Zato danas potpisujemo memorandum o saradnji i osnivanju zajedničke nacionalne organizacije. Istrajaćemo u našoj borbi za bolji život svih naših građana“, izjavio je on.

Koordinator za razvoj pokreta Ne davimo Beograd Stefan Tasić, izjavio je „da je došlo krajnje vreme za izgradnju suštinske alternative naprednjačkom režimu i na nacionalnom nivou kako bismo se zajedno izborili za svaki grad i svakog građanina u Srbiji.

On je dodao da se u narednih mesec dana planira potpisivanje ugovora o zajedničkom delovanju i sa drugim lokalnim političkim pokretima, ali i otvaranje kancelarija opštinskih i gradskih odbora Zeleno-levog fronta Ne damo Srbiju u Nišu, Užicu, Somboru. Uskoro i u drugim gradovima širom Srbije.

Ne davimo Beograd je na prethodnoj skupštini doneo odluku o prerastanju u partiju, o promeni imena ii pozvao autentične lokalne političke inicijative, pokrete i grupe građana sa kojima je do sada sarađivao da im se pridruže u izgradnji nove političke snage.

GG Naš izbor deluje u Novoj i Staroj Pazovi, ali i u Beogradu, odnosno u Batajnici. Među predvodnicima su u borbi za decentralizaciju i za kvalitetne javne usluge koje bi trebalo da budu dostupne svim građanima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.