U trendu

Ne da(vi)mo Beograd: Lažna pisma sa pozivom na bojkot, izadjite na izbore

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ saopštila je danas da su pisma sa njenim potpisom kojima se gradjani pozivaju na bojkot izbora lažna, i pozvala gradjane da u što većem broju izadju na birališta.

„Kako nam javljaju gradjani, u mnogim sandučićima u centru Beograda osvanulo je lažno pismo potpisano kao inicijativa ‘Ne da(vi)mo Beograd’, u kome se gradjani pozivaju da ne izadju na izbore“, navodi se u saopštenju Inicijative.

Inicijativa je pozvala gradjane da 2. aprila u što većem broju izadju na birališta i da im za to kao inspiracija posluže „podmetačine, prljavi potezi i pretnje novinarima i aktivistima“, jer će ako ne glasaju, prema rečima inicijative, „bahati nasilnici ostati na vlasti“.

U saopštenju se dodaje da Inicijativa nije promenila svoj stav i da i dalje podržava predsedničkog kandidata Sašu Jankovića.

Ta organizacija navela je i da ovo nije prvi put da se manipuliše njenim imenom i za to optužila Srpsku naprednu stranku (SNS).

„Podsećamo da su čak na prethodnim lokalnim izborima članovi SNS prijavili lažnu izborni listu pod nazivom ‘Patkica – Ne Beogradu na vodi’ kako bi opozicionim partijama zabunom smanjili broj glasova“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.