U trendu

Ne davimo Beograd: Napadnuti smo fizički u centru Beograda, vlast nas neće uplašiti

Pokret Ne davimo Beograd (NDMBG) saopštio je da su njegovi aktivisti i aktivistkinje danas fizički napadnuti u centru grada kada su se spremali da organizuju razgovor sa gradjanima u javnom prostoru.

„Nepoznato lice je napalo jednu od aktivistkinja pokreta i, uz govor mržnje i pretnje, otelo joj propagandni materijal pokreta. Teži incident je izbegnut kada su se drugi aktivisti uključili, a nepoznato lice pobeglo sa lica mesta. O ovom napadu je obaveštena policija“, naveo je NDMBG.

Pokret je naveo da se „već godinama nalazi na udaru režima Srpske napredne stranke (SNS) i njihovih satelita ekstremnih desničara“, takodje i „režimskih tabloida, sudskih procesa, prisluškivanja i praćenja kojima se pokušava sabotiranje njegovog rada“.

U saopštenju se napominje da ovakvi napadi govore da se „vlast plaši i da smo sve bliži njenoj smeni“ jer je NDMBG duplirao svoju podršku u prethodne tri godine, ali ga to neće uplaštiti već uliti snagu da se bori da „oslobodi Beograd i zaustavi štetne projekte kriminalne vlasti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar