U trendu

Ne davimo Beograd – okupljanje ispred suda u Kruševcu u znak podrške Mariji Lukić

Inicijativa Ne davimo Beograd danas je okupljanjem ispred suda u Kruševcu uputila podršku Mariji Lukić na sudjenju sa bivšim gradonačelnikom Brusa Milutinom Jeličićem – Jutkom.

Inicijativa je ocenila da su advokati optuženog u nastavku „opstrukcije sudjenja“, nakon višesatnog pretresa predložili 30 novih svedoka, pa je novi pretres zakazan za 6. novembar u Kruševcu.

„Slučaj Marije Lukić je važan za sve žene u Srbiji koje svakodnevno proživljavaju različite oblike nasilja na radnom mestu, u kući, i na ulici, stoga idemo solidarno do kraja procesa do pobede“, navodi se u saopštenju Inicijative.

U saopštenju se navodi da Jeličić za sada nije imao „nikakve posledice za svoja zlodela“, da se sudski proces „neprestano odlaže“, kao i da je Jeličiću vraćen mandat odbornika u opštini Brus nakon kraćeg oduzimanja i  podnošenja ostavke.

„Marija i njena porodica zbog svoje borbe trpe različite pretnje i ucene i zastrašivanja u Brusu, stoga je veoma značajno da nastavimo da joj pružamo podršku i pokažemo da u toj borbi nije sama“, navodi Ne davimo Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar