U trendu

Ne davimo Beograd: Problemi građana Londona i Beograda slični, ali je tamošnja vlast odgovorna

Pokret Ne davimo Beograd ocenio je danas da se građani Londona suočavaju sa sličnim problemima kao Beograđani, ali da se tamošnja vlast ponaša odgovorno i predlaže anti-krizne mere i načine da poboljša funkcionisanje gradskih institucija.

Tokom četvodnevne radne posete Engleskoj, članovi delegacije pokreta prisustvovali su sastanku gradonačelnika Londona Sadika Kana i članova Veća londonske skupštine.

Šef odborničke grupe Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je da postoji bitna razlika u ponašanju beogradskih i londonskih vlasti.

„Građane Londona trenutno najviše zabrinjava nedostupno stanovanje, preskupe kirije, smanjena kupovna moć stanovništva, funkcionisanje saobraćaja i problem zagađenja vazduha. Slično kao u Beogradu. Međutim, postoji ogromna razlika. Gradonačelnik Londona se ponaša odgovorno i predlaže anti-krizne mere i načine da poboljša funkcionisanje gradskih institucija“, izjavio je Veselinović, a saopštio Ne davimo Beograd.

Prema njegovim rečima, na sastanku sa gradonačelnikom i londonskim Većem članovi delegacije izneli su svoje predloge za rešenje stambene i ekološke krize i poboljšanje funkcionisanje javnog saobraćaja.

„Učesnici skupa su pokazali više sluha i interesovanja nego vlast u Beogradu, kada smo na sednicama naše gradske skupštine predlagali rešenja za slične krize kod nas u Beogradu“, dodao je Veselinović.

Tokom posete Londonu, odbornici su se sastali i sa predstavnicima srpske dijaspore, a izvestili su i baronesu Natali Benet i bivšu poslanicu Džin Lambert o zloupotrebi institucija od strane vladajuće koalicije i nedavnim događajima sa tužiteljkama, ali i drugim mehanizmima koje vlast „koristi da utiša neistomišljenike“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.