U trendu

Ne davimo Beograd traži inspekcijski nadzor azila za životinje

Pokret Ne davimo Beograd zatražio je danas inspekcijski nadzor svih prihvatilišta za životinje, navodeći da slike jako loših uslova u kojima se životinje nalaze zahtevaju hitnu reakciju.

Gradska odbornica pokreta Ne davimo Beograd Dobrila Joksimović navela je u pisanoj izjavi da je nedopustivo da bilo koja životinja strada zbog nemara, kako je istakla – a kamoli da ugine u mukama zbog nemara, nestručnosti i ravnodušnosti pojedinih ljudi.

„U našoj zemlji stanje u azilima za napuštene životinje je tragično loše, pre svega zbog nedovoljnih sredstava koje namenjuje lokalna samouprava, ali i broja i obučenosti čuvara. Takođe, nema dovoljno inspektora koji bi u redovnim inspekcijama kontrolisali i sprečili napade na ljude i pse, mačke i druge životinje“, kazao je Joksimović.

U saopštenju se navodi da je Grupa za dobrobit žvotinja pokreta Ne davimo Beograd inicirala sastanke sa organizacijama koje se bave ovom temom – kako bi se stvorila šira mreža podrške zajednici, ali i kako bi formulisali predloge i mere za implementaciju na nivou gradskih politika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.