Ne menja se uređivačka politika 02 i Prve

BEOGRAD – Posle kupovine „Antena grupe“ u Srbiji i Crnoj Gori, novi vlasnici, braća Srđan i Zvezdan Milovanović, kažu da neće menjati uređivačku politiku televizija O2 i TV Prva u Srbiji, Prva TV Crna Gora, kao ni portala.

Oni za današnju „Politiku“ kažu da se otkada znaju za sebe „bore za istinu“ i ističu da je „najopasnije baratanje polusitinama, pošto se tada po nepisanom pravilu veruje pogrešnoj polovini“.

Srđan i Zvezdan Milovanović su govorili i o svom uspešnom poslovanju, navodeći da su skoro tri decenije u preduzetničkim vodama u koje su ušli već prvih dana posle diplomiranja na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

„Iskoristili smo svoja znanja stečena tokom obrazovanja i usavršavanja, stekli smo veliko i veoma dragoceno iskustvo u razvoju informacionih tehnologija, što je rezultiralo našim uspešnjim poslovanjem“, kazali su oni.

„Politika“ podseća da je početkom novembra, kao suvlasnik kompanije, Srđan Milovanović, prodao „Kopernikus tehnolodži“ za 195 miliona evra „Telekomu Srbije“, i da je nedavno kupio 100 odsto osnivačkih prava grčke „Antena grupe“ u Srbiji i Crnoj Gori za dogovorenu sumu od 180 miliona evra.

Zvezdan Milovanović, koji je poverenik Srpske napredne stranke za Niš, istakao je da ne namerava da proda TV „Kopernikus“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike