Neki više vole NATO, nego srpsku vojsku

BEOGRAD – Neki koji me kritikuju vise vole NATO, nego srpsku vojsku, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodaje da srpska vojska ne može da bude prisutna sa KiM upravo zbog prisustva NATO, jer bismo time doveli Srbiju u sukob sa vojnom alijansom.

Vučić je tim rečima prokomentarisao izjavu komandanta Komande združenih snaga NATO u Napulju admirala Džejmsa Fogoa, tokom njegovog boravka na severu Kosova, da je „NATO veoma, veoma snažan i unutar i izvan Kosova“ i da KFOR ima „apsolutno“ dovoljno vojnika u slučaju nemira u kontekstu pitanja podele Kosova.

„Neki koji me kritikuju više vole NATO, nego što vole srpsku vojsku. Jeste li primetili da mnogo više volimo NATO nego srpsku vojsku i draze nam je prisustvo NATO nego srpske vojske. A, ne može na KiM da bude prisustna srpska vojska upravo zbog prisustva NATO, zato što bismo doveli Srbiju u sukob sa NATO-om“, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je rekao i da su napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji stalni, ali i da ih je manje nego u periodu od 2001. do 2008. godine.

Srbija je svojom politikom uspela da „ne dozvoli“ da se na Kosovu i Metohiji ponovi martovski pogrom nad Srbima iz 2004. godine.

„Uspeli smo da zaštitimo svetinje, od Dečana do Banjske i Sokolice na severu Kosova“, kazao je predsednik Srbije.

Komentarišući navode koje je iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić objavio na Fejsbuku o broju Srba i svetinja SPC južno od Ibra, povodom priča o podeli Kosova, Vučić je kazao da tu nema ničega:

„Doveli ste me u situaciju da odgovaram na tračeve“, kazao je Vučić.

Komentarišući poruku igumana Save Janjića da se nada da će međunarodna zajednica, a posebno SAD sprečiti neodgovorne pojedince i grupe obe strane, Vučić je rekao da je demantovao sve tračeve koji su izmišljeni.

„Da će nas SAD i EU da povuku za uši zbog tračeva koji su oni izmislili? Mene neće da povlače za uši ni SAD, ni EU, niti bilo ko drugi ko spada u njihove štićenike“, rekao je Vučić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike