U trendu

Nema opravdanja za odugovlačenje formiranja Vlade Srbije

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da nema opravdanja za odugovljačenje sa formiranjem Vlade Srbije kada jedna lista ima većinu u Skupštini Srbije.

„Nema parlamentarna većina razloga da popusti pred bilo kojim pritiskom“, rekao je Pajtić za „Glas Amerike“.

On je ocenio da se zbog toga što nije formirana Vlada nanosi šteta gradjanima, poljoprivrednicima, koji ne znaju kakva će biti agrarna politika i investitorima koji ne „žele da ulože jer ne znaju ko će biti ministar i kakva će biti investiciona politika“.

Pajtić je dodao da će DS insistirati da buduća Vlada bude posvećena procesu evropskih integracija Srbije i najavio da će podržati zakone koji su evropski, zbog toga što „ne vide bolju alternativu za Srbiju“.

„Postoji bojazan koja provejava kod naših sagovornika ovde (u SAD) da Srbija u odredjenom smislu menja kurs, postoji nelagoda posebno kod američkih sagovornika zbog činjenice da je mandatar nedelju dana posle izbora išao u Kremlj, a saopštenja Kremlja da se očekuje da u Vladi budu predstavnici onih stranaka odnosno pojedinci koji podržavaju dobre odnose sa Rusijom se ovde smatra neprimerenim mešanjem u unutrašnje poslove Srbije“, izjavio je Pajtić.

Pajtić inače boravi u SAD zbog Nacionalne konvencije Demokratske stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar