U trendu

Nema osnova za postupak po prijavi Radulovića protiv Vučića

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv premijera Aleksandra Vučića i više osoba po prijavi za zloupotrebu službenog položaja, neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca i trgovine uticajem koju je protiv njih podneo predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.

Tužilaštvo je navelo da je odluku donelo posle izvršenog uvida u spise predmeta istrage koja se vodi protiv Veljka Belivuka zbog teškog ubistva i istrage koja se vodi u vezi ubistva Aleksandra Stankovića.

„Iz izveštaja policajaca koji su preduzimali radnje u predistražnom postupku u ovim predmetima ne proizilazi eventualna povezanost bilo kog prijavljenog lica sa dogadjajima i licima u vezi kojih se vode istražni postupci, a kako uz krivičnu prijavu nije priložen nijedan dokaz koji bi potvrdio navode iste, tužilaštvo je odlučilo na napred navedeni način“, piše u saopštenju.

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović podneo je 28. marta krivičnu prijavu protiv premijera Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, direktora policije Vladimira Rebića, sekretara Uprave kriminalističke policije Dijane Hrkalović i Direkcije policije MUP-a Srbije zbog „krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja, neprijavljivanja krivičnog dela i učinioca i trgovine uticajem“.

Radulović je podneo krivičnu prijavu i protiv brata predsednika Vlade Srbije, Andreja Vučića zbog kako je naveo, „krivičnog dela trgovine uticajem“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.