Nije bilo pomeranja nijednog topa u Vojnom muzeju

BEOGRAD – Ministarstvo odbrane saopštilo je da se sinoć povredilo dete na Kalemegdanskoj tvrđavi koje je sa roditeljima obilazilo postavku u eksterijeru Vojnog muzeja, da je proverom utvrđeno da nije bilo pomeranja nijednog topa, ali i ukazalo da je svuda jasno istaknuto upozorenje da je penjanje na eksponate zabranjeno.

Ministarstvo je reagujući na vest da je na dete pao top i da je povređeno, navelo da je sinoć oko 20.05 časova radnik službe obezbeđenja „Beogradske tvrđave“ telefonom obavestio čuvara Vojnog muzeja da je došlo do povređivanja deteta, koje je sa roditeljima obilazilo postavku u eksterijeru Vojnog muzeja.

„Nakon poziva, dežurni Vojnog muzeja pomogao je detetu i pozvao hitnu pomoć koja je ubrzo stigla. Pošto je hitna pomoć u pratnji roditelja odvezla dete u Urgentni centar, dežurni Vojnog muzeja, čuvar i radnik obezbeđenja „Beogradske tvrđave“ obišli su sve izložbene topove na bedemu „Beogradske tvrđave“ i utvrdili su da su svi na svom mestu i da nema ni jednog pomerenog topa“ precizira se u saopštenju.

Kako se u saopštenju navodi i na početku i na kraju hodne staze „Beogradske tvrđave“, ispred izloženih eksponata jasno je istaknuto upozorenje na srpskom i na engleskom jeziku da je penjanje na eksponate zabranjeno, što, nažalost, pojedini posetioci tvrđave ne poštuju.

Da ne bi dolazilo do neželjenih posledica, Ministarstvo odbrane apeluje na građane da se pridržavaju upozorenja o kretanju u eksterijeru Vojnog muzeja, radi lične bezbednosti, a posebno bezbednosti svoje dece,rečeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike