U trendu

Niko nije rekao da nije bilo incidenta na skupu DS

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da niko od državnih funkcionera nije rekao da nije bilo incidenta na predizbornom skupu Demokratske stranke u Beogradu kao i da će tužilaštvo utvrditi da li postoji krivično delo u tom slučaju.

Stefanović je novinarima u Skupštini Beograda kazao da je policija za tri časa privela učesnike incidenta čime je kako je naveo, država poručila da neće tolerisati nasilje.

„Niko nije rekao da ovi drugi nisu vredjali ali ljudi iz politike su trebali da pozovu policiju. Policija je u ovom slučaju uradila svoj posao, sada je sve u rukama pravosudnog sistema i ne želim da ulazim u to šta će tužilaštvo sada uraditi“, kazao je ministar.

Upitan zašto je načelnik beogradske policije Veselin Milić sinoć gostovao u emisiji televizije Pink, posvećenoj tom incidentu, samo nekoliko časova nakon što se sukob dogodio, Stefanović je rekao da je „dobro“ što je Milić učestvovao u toj emisiji jer se radi o važnoj temi za koju je javnost zainteresovana.

„Dobro je što je gostovao jer je poručio da će biti priveden svako ko vrši nasilje, i to je važna poruka. I Demokratska stranka je držala vanrednu konferenciju tim povodom jer je smatrala da je reč o važnom dogadjaju“, rekao je ministar.

Upitan da li će direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić dobiti policijsko obezbedjenje nakon pretnji koje su joj upućene na društvenim mrežama, Stefanović je kazao da je o tom slučaju obavestio direktora policije ali i da ne želi da govori o detaljima.

„Radi se bezbednosna procena i MUP će se potruditi da svaki gradjanin bude zaštićen“, dodao je Stefanović.

On je potvrdio da je Radomir Počuča, za kojim je bila raspisana poternica zbog pretnji upućenih Ženama u crnom, priveden tužilaštvu i da je njegov slučaj sada u rukama suda i tužilaštva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.