U trendu

Nikola Jovanović: Nacionalni stadion promašaj, uložiti u ljude tih 250 miliona evra

Šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da će izgradnja „nacionalnog stadiona“ u Surčinu predstavljati novi razvojni promašaj vlasti i preskup fijasko, koji će gradjani Beograda i Srbije plaćati u decenijama koje dolaze.

„Graditi potpuno nov objekat za samo nekoliko utakmica godišnje, a čija će ukupna cena premašiti 250 miliona evra, koliko je odvojeno samo u budžetu za 2019. godinu, predstavlja u najboljem slučaju ludost, a u najgorem iživljavanje nad poreskim obveznicima Srbije“, rekao je Jovanović televiziji Naša.

Jovanović je istakao da se na to nadovezuju i druge nelogičnosti – objekat je predvidjen na relativno izolovanoj lokaciji nepovoljnoj za gradnju i van dometa javnog saobraćaja i unapred se zna da će ga graditi Turci a ne domaće firme.

„Pored toga, samo u Beogradu postoje dva velika stadiona koja zvrje prazna tokom godine, iako su vezana za velike klubove“, podsetio je Jovanović.

Umesto bacanja 250 miliona evra na gubitašku i besmislenu investiciju čija je jedina svrha „zadovoljavanje faraonske sujete predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića“, predlažemo da se taj novac uloži u ljude i kvalitet života u Srbiji, dodao je Jovanović.

Prema njegovim rečima za istu tu sumu mogu se obezbediti besplatni udžbenici za sve djake, stambeni dodatak za mlade bračne parove koji nisu u mogućnosti da trenutno rešavaju stambeno pitanje, kao i pomoć majkama sa troje i više dece. 

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike