U trendu

Nikola Jovanović podneo krivičnu prijavu protiv Vesića i Zorane Mihajlović zbog izgradnje …

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović podneo je danas krivičnu prijavu protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, ministarke gradjevinarstva Zorane Mihajlović i drugih lica „direktno odgovornih za protivpravnu izgradnju gondole na Kalemegdanu“.

Jovanović je, kako se navodi u saopštenju Narodne stranke, u prijavi naveo da Vesić i Mihajlovićeva „zloupotrebom svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog ovlašćenja, i svesni protivpravnosti svojih postupaka, nanose Gradu Beogradu direktnu i nenadoknadivu štetu velikih razmera“.

„Brutalna medijska kampanja koju Goran Vesić sprovodi u proteklim danima protiv mene i drugih opozicionih funkcionera u Beogradu za cilj ima jedino da prikrije kolosalne razmere štete koju on nanosi Beogradu, kršeći zakone, podzakonske akte i urbanističke planove“, rekao je Jovanović na Kalemegdanu, navodi se u saopštanju.  

On je istakao da „pretnje i medijsko čerečenje“ neće omesti opoziciju u dužnosti da od „gradonačelnika na mala vrata Gorana Vesića brani Beograd, njegovo normalno funkcionisanje, njegov identitet i kulturno-istorijsko blago“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar