U trendu

Nikolić: Biću Vučiću veza za Rusiju i Kinu, primopredaja dužnosti 31. maja

Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da se sa novoizabranim predsednikom Aleksandrom Vučićem dogovorio da će nastaviti da pomaže Srbiji prijateljstvom koje je ostvario sa predsednicima mnogih država, posebno Rusije i Kine.

„To ne znači da nastavljam političku karijeru, već radnu. Tako i zamišljam svoje angažovanje posle isteka mandata“, rekao je Nikolić za praznično izdanje dnevnog lista „Kurir“.

On je kazao da se ne plaši penzije i da je to „samo prelazak u drugi oblik angažovnja i drugačiji pristup životu“.

Upitan za spekulacije da bi mogao da bude ambasador u Moskvi, savetnik predsedniku za medjunarodne odnose ili glavni pregovarač za Kosovo, Nikolić je rekao da te spekulacije nisu zasnovane na istini, i da neće raditi ništa od toga.

On je kazao i da se pokazalo da je odluka da Vučić bude predsednički kandidat bila ispravna i da je na predizbornom skupu u beogradskoj Areni Vučiću unapred čestitao pobedu.

Upitan kakva bi njegova uloga mogla da bude u Srpskoj naprednoj stranci, rekao je da pretpostavlja – nikakva.

O tome ko bi mogao da bude premijer rekao je da se time ne bavi i da za taj dogovor nije potreban.

Nikolić je za sebe rekao da je bio najbolji i jedini demokratski predsednik Srbije u novijoj istoriji, kao i da ništa ne bi promenio a najavio je da će primopredaja predsedničke dužnosti biti 31. maja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.