najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nikolić: Grehota da se zbog vikendica mojih sinova sruše kuće hiljada ljudi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da ukoliko zakon to predvidja, treba srušiti vikendice njegovih sinova, ali je zamolio da se rušenje zaustavi posle njih.

„Ne znam da li može po zakonu. Ali, ako je zakon napravljen tako da budu srušene, grehota je da se zbog njih (vikendica mojih sinova) poruše kuće hiljada ljudi. Možda im je to jedina imovina u životu. Meni nije“, rekao je Nikolić za dnevni list Kurir.

Povodom kritika opozicionih stranaka da novi Zakon o ozakonjenju objekata direktno štiti „sojenice predsednikovih sinova“, Nikolić je kazao da onaj ko je izgradio „bilo šta u životu“ ne može da se raduje rušenju tudjih kuća, posebno kada ne smetaju nikome.

„Što se tiče vikendica mojih sinova, molim da se rušenje zaustavi posle njih da ne bi bile srušene hiljade kuća kojima su gradjani uredili divlje deponije“, naveo je predsednik.

Zakon o ozakonjenju objekata usvojen je u petak, 20. novembra, a zbog primedbe opozicije da „omogućava legalizaciju vikendica predstavnika vlasti“, taj član je preciziran amandmanom da ozakonjenje nije moguće ukoliko je objekat izgradjen u zaštitnom pojasu puta, železnice, dalekovoda, vodotoka ili poletno-sletne staze.

(Beta)

1 komentar
  1. neregistrovan

    Prosto je dirljiva briga predsednika za građane. Eto, prihvata i rušenje njegovih vikendica, ali druge ne dirati. Dirljivo, reče Radoje Domanović.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike