U trendu

Nikolić i Okitundu za saradnju u brojnim oblastima

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova i regionalnih integracija DR Kongo Leonard Še Okitundu saglasili su se danas u Beogradu da je potrebno intenzivirati saradnju dve zemlje, pre svega na ekonomskom planu.

Predsednik Nikolić i ministar Okitundu smatraju da postoje brojne oblasti u kojima bi dve države mogle ostvariti značajnu korist ukoliko budu radile zajedno, a razgovarali su o kreiranju okvirnog sporazuma kojim bi se jasnije definisale potrebe bilateralne saradnje.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnosti stvaranja zajedničke privredne komore koja bi omogućila lakšu razmenu roba i kapitala.

Nikolić je zahvalio svom gostu za podršku Demokratske Republike Kongo Srbiji po pitanju problema Kosova i Metohije, a Okitundu je uzvratio, zahvalan na učešću pripadnika Vojske Srbije u jedinicama koje pod okriljem Ujedinjenih nacija čuvaju mir u Kongu.

Okitundu je istakao da je njegova zemlja zainteresovana za saradnju sa Srbijom pre svega u oblasti energetike, vojne industrije, obrazovanja i poljoprivrede i izneo niz predloga kako bi se saradnja mogla značajno poboljšati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.