U trendu

Nikolić i Vučić razgovarali o bezbednosnoj situaciji i predsedničkim izborima

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić razgovarali su danas o političko-bezbednosnoj situaciji u zemlji i okruženju i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko saradjuju i u budućnosti, saopšteno je posle sastanka.

Predsednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva, saopštila je vladina Kanclerija za saradnju s medijima.

Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i  Nikolića i Vučića, navodi se njihovom u zajedničkom saopštenju.

Predsednik i premijer usaglasili su mere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo takozvane države Kosovo u Unesku i Savetu Evrope.

Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju, navodi se u saopštenju.

U saopštenju nije precizirano da li će se Nikolić kandidovati za predsednika Srbije, kako su prethodnih dana najavljivali pojedini mediji.

Glavni odbor Srpske napredne stranke nedavno je odlučio da Vučić bude kandidat SNS za predsedničke izbore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.