najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nikolić: Kakva je povreda Ustava ako neko želi da čuva svoju naciju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upitao je večeras kakva je jeres i povreda Ustava Srbije ako neko želi da čuva svoju naciju, a povodom kritika nakon njegove izjave da bi u Srbiji trebalo da se radjaju deca sa srpskim kodom.

“Srpska nacija je u krizi, a ja samo želim da Srbija stvori uslove svojim gradjanima, medju njima i Srbima, da produže vrstu”, rekao je predsednik za televiziju Pink.

Upitan da li je razmišljao o ostavci, što su zatražili predstavnici opozicije nakon tog govora, Nikolić je odgovorio da svako ko misli da je on povredio Ustav treba da pokrene o tome raspravu u skupštini, pa pred Ustavnim sudom. 

“Ako su me gradjani birali na pet godina, ko sam ja da kažem da mi je dovoljno četiri godine. Nisam bolestan, nisam loše radio svoj posao”, naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, sramota je da se mandat predsednika skraćuje.

O datumu održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, Nikolić je kazao da je verovatnije da Skupština Srbije bude raspuštena, nego da zbog održavanja izbora premijer podnese ostavku.

“Ostavka premijera kao uvod u izbore logična je kada je vlada loše radila ili kada opozicija dokaže da su se stekli uslovi za vanredne izbore, što nikako nije slučaj sa vladom premijera Aleksandra Vučića”, kazao je Nikolić.On je naveo da se ostavka ne podnosi kada vlada želi da proveri kod gradjana šta je uradila, kao što je slučaj sa ovim vanrednim parlamentarnim izborima.

Nikolić je kazao da će, ukoliko se kao izborni dan pominje kraj aprila, raspisivanje izbora “verovatno biti u martu”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike