U trendu

Nikolić: Nema ko da vodi vladu bolje od Vučića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas na obeležavanju godišnjice Srpske napredne stranke (SNS) da niko ne može da formira bolju vladu od Srpske napredne stranke i da niko ne može bolje da je vodi od Aleksandar Vučića.

„Potrudite se da odgovornost skinete sa pleća Aleksandra Vučića, a ti Aleksandre izdrži jer niko ne može da formira bolju vladu od SNS i niko ne može da vodi bolje vladu od tebe. Biće još teže i za tebe i za nas, a i za Srbiju, a ja sam uvek tu da vas podržim i pomognem“, izjavio je Nikolić u prepunom Sava centru u Beogradu.

On je naprednjacima čestitao „sve dosadašnje i buduće“ uspehe i poručivši im da nema ko da ih pobedi.

„Braćo i sestre, dragi Aleksandre, nisam u stranci, ali je SNS u meni. Ovde gde su mi Nikolići i Srbija i Kosovo i Metohija, u srcu koje zna za koga kuca, i kada vam je teško i kada je nešto lakše ja sam tu i ne želim nikuda i zato me i zaboli svaka vaša nedaća i razveseli svaki vaš uspeh, tako je sa svojima“, rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije rekao je da se ne ljuti na one koji govore protiv njega, ali da ga ipak najviše boli kad ga njegovi vredjaju.

On je naveo da su naprednjaci preuzeli državu u najteže vreme, da sad imaju prijatelje širom sveta, ali da imaju i one koji nisu pravedni i koji se ponašaju nedostojno stavljajući Srbiju da bira izmedju boljeg života i ostajanja u siromaštvu.

„Kažu možemo da ostvarimo bolji život samo ako prodamo dušu djavolu i sami ozvaničimo otimanje KiM. To može onaj ko nema pretke i potomke“, rekao je Nikolić, pozdravljen ovacijama i gromoglasnim aplauzom.

Obeležavanju sedam godina od osnivanja SNS u Sava centru prisustvuju ambasadori Palestine, Belorusije, Rumunije, Maroka, Kipra, Bugarske, Nigerije, Austrije, Rusije,Turske, Argentine, Azerbejdžana, Irana, Libana, Indije, Hrvatske, Grčke, Kube, Pakistana, Libije, Crne Gore, Kine, Poljske, Madjarske, Angole, Kanade, Meksika, Katra, Alžira, Ukrajine, Japana, Slovačke, Norverške i Velike Britanije.

Najveći aplauz i ovacije od prisutnih dobili su ambasadori Rusije i Kine.

Pozvani su bili i ambasadori SAD i Nemačke, ali nisu došli.

Proslavi prisustvuju i predstavnici medjunarodnih organizacija, predstavnici stranka iz Srbije i zemalja iz okruženja.

Na početku skupa intonirana je himna „Bože pravde“.

Pristalicama SNS koji su došli na godišnjicu na ulazu su delili flašice sa vodom i jabuke, a ispred Sava centra ostao je i velik broj ljudi.

SNS je osnovana 10. oktobra 2008, a nastala je izdvajanjem frakcije okupljene oko Tomislava Nikolića iz Srpske radikalne stranke u septembru te godine.

Nikolić je 5. septembra 2008. podneo ostavku na mesto šefa poslaničke grupe radikala i zamenika predsednika SRS-a i osnovao poslaničku grupu „Napred, Srbijo“ u Skupštini Srbije, nakon čega mu se pridružio i bivši generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić, a potom i ostali funkcioneri.

Nikolić je od 2012. godine postao predsednik Srbije i on je nakon izbora na tu funkciju napustio SNS. Umesto Nikolića za lidera naprednjaka izabran je Aleksandar Vučić koji je od 2012. do 2014. bio prvi potpredsednik Vlade Srbije, a premijer je od 2014. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.