Nikolić o Haradinaju: Besni pas mora biti kažnjen

Ramuša Haradinaja su oslobodili u Francuskoj i sada misli da nikada neće biti kažnjen ako počini zločin nad Srbinom, rekao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić, upozorivši da je Srbija spremna da odbrani svakoga.

Komentarišući najnovije pretnje predsednika opozicione Alijanse za budućnost Kosova, Nikolić kaže da može svako da želi šta hoće:

„Oslobodili su ga u Francuskoj i sada misli da nikada neće biti kažnjen ako počini zločin nad Srbinom. Sve dok u državama EU ne speru greh načinjen priznavanjem tzv. nezavisnosti, on neće biti dostupan pravdi. Nekažnjeno se u nekim državama ponovo raspiruje mržnja prema srpstvu. A, dok ne prođu izbori za privremene institucije u Prištini, naslušaćemo se svega.“

On je uporedio Haradinaja sa besnim psom koji je osetio ukus ljudskog mesa i mora da bude kažnjen.

„Mi smo spremni da odbranimo svakoga, i sve što nam je Ustavom povereno na čuvanje“, naglašava Nikolić

Predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ponovo je danas uputio pretnje Srbiji i poručio da, ako postane premijer, a Srbija do tada ne izbriše Kosovo iz svog ustava, on će trećinu teritorije Srbije prisvojiti Kosovu, počevši, kako je rekao, od Niša.

Na Kosovu su raspisani vanredni parlamentarni izbori, koji će biti održani 11. juna, a Haradinaj smatra da je vreme, kako kaže, da neko poništi agendu Srbije kojom se ruga Kosovu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike