najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nikolić: Posetu Zagrebu očekujem na proleće

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras u Zagrebu da će u bilateralnu posetu Hrvatskoj verovatno doći na proleće.

„Računam da bi to mogao da bude februar ili mart, ako ne bude vanrednih izbora, što mislim da nije dobro za Hrvatsku“, rekao je Nikolić novinarima po završetku samita Procesa Brdo – Brioni.

Na pitanje novinara da li ga je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala u posetu Zagrebu, Nikolić je rekao da se sinoć na kratko sastao sa njom i da mu je rekla da će za Božić ići na Kosovo da poseti hrvatske vojnike. 

Rekla je i da bi me odmah pozvala ali da čeka da se konstituiše hrvatska vlada, dodao je Nikolić.

Upitan da li se Grabar – Kitarović naljutila zbog toga što ju je dolazeći na samit poljubio tri puta, Nikolić je rekao da je to njegov običaj.

„Sada je i ona upoznala srpski običaj kao što je prethodno imao priliku i bivši predsednik Ivo Josipović… Volim da one koji ne poznaju naše običaje poljubim tri puta i ne vidim u tome ništa loše“, dodao je.

Nikolić je novinarima preneo da se tokom samita sastao i sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom koji mu je rekao da SAD podržavaju Srbiju u njenim naporima da sprovede reforme, kao i u težnji da postane punopravni član EU.

Prema Nikolićevim rečima, Bajden je pohvalio Srbiju i zbog pozitivnog odnosa prema migrantskoj krizi i doprinosa miru i stabilnosti u regionu. 

Nikolić je ocenio da je današnji samit Procesa Brdo – Brioni protekao u prijateljskom i dobrom tonu, ali da, kako je dodao, uvek ima varnica između njega i predsednice Kosova Atifete Jahaga jer, kao i drugi predstavnici Kosova, o Kosovu uobičajeno govori kao o državi.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike